‹ Se alle nyheder Malin Hammarström, filialchef hos CERTEGO i Västerås.

Vejen mod ligestilling i sikkerhedsbranchen

27. september 2024

Malin Hammarström, filialchef hos CERTEGO i Västerås, arbejder aktivt for at øge ligestillingen i sikkerhedsbranchen.

Som filialchef hos CERTEGO i Västerås ser Malin Hammarström tydeligt, at sikkerhedsbranchen stadig domineres af mænd, især i tekniske roller. At lede i en sådan branche indebærer både udfordringer og muligheder, men Malin mener, at det er vigtigt at arbejde aktivt med en inkluderende og ligestillet ledelse for at skabe en sund arbejdsplads.

"Den største udfordring er nok de fordomme, der findes om branchen – at det er et hårdt, mandsdomineret miljø med sexisme og chikane. Men det er ikke den virkelighed, jeg oplever, og det er meget vigtigt at få flere kvinder ind i branchen. Vi ser også, at mændene værdsætter, at vi har en arbejdsstyrke med forskellige aldre, etniciteter og køn," siger Malin.

CERTEGO arbejder målrettet i hele Norden for at fremme ligestilling, og for Malin og afdelingen i Västerås handler det om at skabe en arbejdskultur, hvor alle føler sig både set og inspireret til at vokse. "Det handler ikke kun om, at alle skal føle sig velkomne, men også om at give hver medarbejder de rette forudsætninger for at bidrage og udvikle sig – både i arbejdet og på det personlige plan," forklarer hun.

Malin reflekterer over, hvor meget der er ændret, siden hun begyndte sin karriere. "I begyndelsen var jeg ofte den eneste kvinde på flere arbejdspladser," fortæller hun. "Der var mange sexistiske jokes og holdninger, som man skulle lære at håndtere. Heldigvis har det ændret sig, og hos CERTEGO oplever jeg ikke længere den slags jargon."

At ændre billedet af branchen og tiltrække flere kvinder er en lang proces, og Malin ser virksomhedens markedsføring som en nøgle til succes. "Vi skal fortsat fremhæve, at sikkerhedsbranchen er åben for alle, uanset køn. Vi har også besøgt gymnasier, hvor vi har mødt mange piger, der virker nysgerrige på erhvervet. En af dem søgte praktik hos os og arbejder nu i vores butik og værksted ved behov. Vi har også ansat en projektleder og en sikringstekniker, som begge er kvinder – og vi håber at kunne ansætte mange flere."

For Malin er en inkluderende arbejdsplads ikke kun et etisk spørgsmål, men også en forudsætning for virksomhedens langsigtede succes. Ved at arbejde med ligestilling og skabe en virksomhedsstruktur, hvor alle tager ansvar for deres egen udvikling, bygger CERTEGO en stærkere og mere bæredygtig forretning. "Vi har en fantastisk holdånd her i Västerås, og det er afgørende for, at vi kan fortsætte med at vokse," siger Malin.

Hun understreger også vigtigheden af at bygge stærke og sammentømrede teams, noget som både øger arbejdsglæden og fører til succes. Med fortsat fokus på ligestilling og en kultur, der fremmer mangfoldighed og inklusion, er Malin overbevist om, at CERTEGO er på rette vej. "Vi er ikke i mål endnu, men vi er kommet langt," afslutter hun.

Tak, Malin Hammarström, for dit fantastiske arbejde i Västerås!

‹ Se alle nyheder