‹ Se alle nyheder Ulf Carass, som arbejder i butikken hos CERTEGO i Västerås.

Hvordan vi sikrer, at vores nøgler er af højeste kvalitet?

19. september 2024

Hos CERTEGO i Västerås arbejder Ulf Carrass med noget, der for mange kan virke som en simpel opgave, men som i virkeligheden kræver præcision og omhyggelighed: at lave nøgler.

Nøgler, disse små men vigtige genstande i vores hverdag, har en kompleks produktionsproces, som de færreste kender til. Med to års erfaring i branchen er Ulf Carrass blevet en mester i dette håndværk, og hans arbejde er et perfekt eksempel på, hvordan traditionelt håndværk møder moderne sikkerhed.

"Der findes tusindvis af forskellige nøgleemner, og det handler om at finde det rigtige til hver kunde. Man skal være omhyggelig," siger Ulf med et smil, når han beskriver processen.

Processen starter typisk med en bestilling fra en kunde, som f.eks. en boligforening eller en større ejendomsejer. Når sådan en ordre kommer ind, henter Ulf de nødvendige oplysninger fra firmaets nøgleprogram. Det kan være alt fra at kopiere en nøgle til at programmere en helt ny.

Næste skridt er at overføre disse oplysninger til den computerstyrede fræser, som skærer nøglen. Her er præcision vigtig – det rette materiale skal vælges, og de nøjagtige oplysninger skal indtastes i maskinen. "Man skal finde det rigtige nøgleemne blandt de mange tusind varianter, der findes. Hver nøgle og hvert låsesystem har sine egne specifikationer," forklarer Ulf.

Når det rette emne er fundet, og fræsningen er afsluttet, kontrolleres nøglen grundigt for at sikre, at den fungerer, som den skal. "Man må ikke skynde sig i det her job, hver detalje skal være på plads," understreger Ulf. Nogle gange tester han også nøglen direkte i låsen for at sikre, at alt fungerer perfekt.

Selvom digitale løsninger de seneste år har revolutioneret sikkerhedsbranchen, er den mekaniske nøgle stadig en vigtig del af mange menneskers hverdag. Og bag hver nøgle står dygtige medarbejdere som Ulf Carrass, der sørger for, at sikkerheden altid er i top.

‹ Se alle nyheder